Bara Jag

Bara Jag

fredag 3 februari 2012

Julklapp

I julas fick jag en julklapp från brorsan. Det var en stor låda, i lådan låg massa papper och en mugg, muggen var en gammal mugg som min bror fått från vår moster och på den står det hans namn, i muggen låg detta

En remsa utriven från dagstidningen. Det första som står är OBS! Du får inte muggen OBS!

Okej?

Men sen kommer den bra biten, den egentliga julklappen, för det står nämligen: Nästa gång får du följa med till Pappa Grappa äta o dricka vad du vill.

I kväll har jag inkasserat julklappen, vi har varit på Pappa Grappa och ätit, jag, min bror, svägerska och lilla brorsdotter. Jag fick verkligen äta precis vad jag ville - och fick även dricka vad jag ville. Men eftersom jag inte dricker alkohol blev den delen av notan billig för min del. Jo, jag tog en liten slurk av brorsans vin som kostade 900 kr flaskan, ville testa om det var något märkvärdigt med ett så dyrt vin. Jag tyckte väl inte det men brorsan och brorsdottern tyckte att det var jättegott. Nåja - smaken är som baken, delad.

Jag åt

Fegato d’Anatra  
Ankleverterrine med honung- & citrusbröd, 
szechuanpeppar och marsalareduktion
Det var supergott


Petto d’anatra 
Ankbröst med en sås på apelsin, kryddnejlika & 
balsamvinäger. Serveras med Mandelpotatis, vitkål & 
lufttorkad sidfläsk. Äppelchutney & sauterade 
grönsaker
Mycket, mycket gott


Tiramisù 
klassisk italiensk dessert med mascarpone
& espressodoppade savoiardikex 
Jag har faktiskt aldrig ätit tiramsù och måste säga att jag blev lite besviken, det var gott men inte mer


Jag tog inga bilder eftersom jag inte tror att de hade blivit bra på grund av min skit kamera. Ni får föreställa er att maten låg fint upplagt på faten och smakade gott. Samt att sällskapet var mycket trevligt.


Kvällens betyg blir

Mat + + + + 

Sällskap + + + + +


Tiramisun drar ner betyget på maten till en fyra.

2 kommentarer:

  1. Lät gott. Synd dock att du inte tyckte om tiramisu. Jag har haft en faiblesse för att göra tiramisu det senaste året och det är mycket gott. Men det finns många varianter. I Glenn Strömbergs kokbok har jag nog hittat det bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @Kollega-Britty - jag får nog testa och göra en egen, kan faktiskt bli godare

      Radera