Bara Jag

Bara Jag

lördag 18 februari 2012

Urrig

det är ett nytt ord för mig men det beskriver precis hur jag har känt mig idag. Jag lärde mig ordet av en jobbarkompis och det betyder rå, kall, ruggig och så har det varit idag. Har legat och urrat under en filt, frusit så jag skakat, läsandes en bok och även somnat till ett par gånger. Får hoppas att det inte är en förkylning på gång.Men innan jag kröp ner under filten var jag till optikern och hämtade mina terminal- läsglasögon. Jag har jättelänge tittat på dataskärmen på jobbet med mina vanliga glasögon och det har inte varit bra. Har haft ont i huvudet mest varje dag och spänt mig för att urskilja vad som står på skärmen. Dessutom sitter jag mycket vid datorn även hemma och då har jag haft ett par gamla glasögon men de är ju inte heller bra.

Till slut tog jag mig i kragen och gick till optikern i måndags och idag fick jag alltså mina nya glasögon. Vilken skillnad det gör! Ska bli riktigt skönt att kunna urskilja skärmarna på jobbet. Jag förstår inte riktigt varför jag alltid går och drar på allt innan jag kommer till skott. Även med saker som är viktiga, det har ju inte varit speciellt bra att inte se ordentligt. Inte heller handlar det om pengar för vi har det så bra ordnat på jobbet att vi får terminalglasögon gratis. Mina nya glas kostade nästan 800 kr, jag lät dom sättas in i mina gamla terminalglasögonbågar (wow, det var ett lång ord) eftersom jag tycker att dom är snygga.

Det roliga med att vara närsynt är att när man behöver nya terminalglasögon så är det inte för att de gamla är för svaga eftersom synen har blivit sämre. Tvärt om! Man behöver nya för att de gamla är för starka eftersom synen blir "bättre".

Närsynthet beror på att ögat är för "långt" och när man blir äldre (jag tänker inte använda ordet gammal) stelnar ögat till och krymper, då dämpas även närsyntheten.Nu ska ja fortsätta att vara urrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar