Bara Jag

Bara Jag

fredag 24 februari 2012

Namn

Idag har namnet för den nya, lilla prinsessan blivit offentligt. Hon ska heta Estelle Silvia Ewa Mary och jag tycker att Estelle är jättefult.

Jag tycker också att Herman Lindqvist har rätt, drottning Estelle av Sverige låter inte klokt.

Jag är ledsen men jag kan inte tycka om det namnet, det låter som ett 80-tals namn, när alla flickor skulle heta något utländskt som ingen kunde uttala. Ja, det är väl inte så svårt att uttala Estelle men speciellt svenskt låter det inte :-)
När jag först hörde namnet så förstod jag inte var föräldrarna hade fått namnet ifrån, men jag har utbildat mig under dagen och lärt mig att greve Folke Bernadottes (han med de vita bussarna som räddade judar från Tyskland under andra världskriget) fru hette Estelle. Det spekuleras att namnet kommer från henne, så det är ju ett släktnamn på sitt vis.

Annars är trenden bland föräldrar att döpa sina barn till gamla, svenska namn som Alva, Elsa och Maja. Och det finns kungliga namn som passar in i den trenden, jag personligen höll på Astrid eller Ingrid som jag tycker är jättefina namn. Alicia var en favorit enligt pressen men det tycker jag är alldeles för vanligt, så det är ju tur att prinsessan inte ska heta det.

Nu är det kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har valt namn åt tösabiten och tycker de att Estelle är fint och vackert så får det vara så. Och med tiden kommer nog till och med jag att vänja mig.

Löjligt glad blev jag av att höra att Estelle blir hertiginna av Östergötland!

Nu väntar jag bara att få se en bild på lilla underverket.

1 kommentar: