Bara Jag

Bara Jag

onsdag 22 februari 2012

BokreaJupp, idag sparkade den igång, årets bokrea! Jag har bläddrat i kataloger och försökt välja ut de böcker som jag vill ha. Jag är inte klar med det än eftersom jag vill ha så många böcker, jag vill ha massor av böcker - men har inte råd. Så jag måste, måste banta ner önskemålen en hel del.

Det roligaste är att gå på stan och bläddra bland alla böcker, trängas med alla andra som också vill ha, känna på böckerna och välja. Men verkligheten är den att det blir billigare att beställa via nätet och det tänker jag göra. AdLibris har alltid bra priser och under rean så är priserna riktigt, riktigt låga. På Bokus har jag lite extra rabatt via MedMera kortet, få se var det blir billigast. Misstänker att det blir några böcker från båda ställena.

På lördag behöver jag åka till Hageby och köpa mat till Greta, så jag tar med mig barnbarnet och då tänkte jag ta en sväng in på bokhandeln för att köpa lite nya böcker till honom. Ska bli roligt att välja ut spännande och rolig läsning tillsammans!

Jag hoppas att barnbarnets intresse för böcker ska hålla i sig till vuxen ålder. Själv har jag alltid älskat böcker, lånat på bibliotek och fått böcker i present, läst ungdomsböcker sommarloven genom och kurat inne på vintern med en bra bok. Jag lärde mig att läsa när jag var knappt fyra år och har nog läst ända sedan dess. Jag har fått berättat för mig att mina föräldrar upptäckte en dag att jag kunde läsa, hur jag hade lärt mig det visste de inte och det vet inte jag heller :-)
Men läsa kunde jag.

Och som det snälla och medkännande barn jag var så tyckte jag att mina klasskamrater var ena dumbomar som tragglade med sin stavning och ljudning - när det bara var att läsa innantill vad det stod.
Jo men, det är sant. Jag kommer ihåg att jag grät hemma av frustration när vi hade samma lilla textstycke i läxa för andra gången eftersom inte alla lyckades stava sig igenom den. Jag ville ju komma vidare i ABC-boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar