Bara Jag

Bara Jag

torsdag 29 december 2011

TröttIdag började jag jobba 9:15 och jag såg fram emot en härlig sovmorgon. Tji fick jag!

Jag har varit i en period då jag verkligen haft svårt att sova, har fått ta insomningstabletter för att över huvud taget kunna somna. Igår var jag så trött att jag trodde jag skulle somna så snart jag lade huvudet på kudden så därför tog jag ingen tablett. Det känns inget vidare att ta mediciner och jag är glad så länge jag slipper.

Men jag kunde inte somna, jag var trött men varken hjärnan eller kroppen kopplade in i sovläge. Låg klarvaken, gick upp en stund, lade mig igen men kunde inte somna.

Vid tre-snåret kom lilla brorsdottern hit, hon hade varit ute och roat sig och eftersom jag bor mitt i stan brukar hon komma hit och sova. Då var jag fortfarande klarvaken. Sedan slumrade jag till lite av och till och drömde jättehemska mardrömmar som jag vaknade av.

Inte nog med detta, Greta låg inne hos mig och hon hade ont i magen, det kurrade, pep, tjöt, kluckade och puttrade i magen på henne. Jag förstår inte hur det kan låta så mycket om den lilla magen! Vid ett tillfälle sov hon i vardagsrummet och jag kunde höra hennes mage till sovrummet! Det låter så man tror att det ska komma ut en jättediarré när som helst, det kommer inget men som det låter! Allt det där oväsendet hjälpte till att hålla mig vaken och allt som allt blev det inte mycket sömn alls. Jag var lite orolig hur jag skulle orka jobba till klockan 18:00.

Som tur är så gick det bra, jag har varit relativt pigg, det är nu som tröttheten kommer. Ska lägga mig tidigt, och i kväll tar jag min insomningstablettPå jobbet var det lugnt, de flesta kunderna har fått tillbaka strömmen så det ringde inte så mycket. Fast jag tycker synd om de arma människorna som har varit utan ström sedan natten till måndag och fortfarande är strömlösa. De flesta tar det med jämnmod, de kan se hur det ser ut i skogen. Träden ligger som plockepinn och de förstår att det tar tid att fixa allt. Det flögs in montörer från södra Sverige för att hjälpa till och även flera helikoptrar flögs in för att hjälpa till. När det kommer en sådan här storm så inser man hur beroende vi är av el och hur obekvämt det blir när strömmen går. Nu får vi bara hoppas att det nya ovädret inte ställer till mer skada.

1 kommentar:

  1. Testing, testing! Ah, nu gick det!


    Trist med sömnbristen. :( Jag brukar ibland äta en potatis. Den innehåller nämligen serotonin då den är kall och det får mig lugn. :) Testa vetja!

    Kram och gott nytt år!

    SvaraRadera